top of page

Pöytyälle tappio kaksijakoisesta ottelusta

Pesäpallon Talvisuper-sarja saatiin Pöytyän naisten osalta päätökseen sunnuntaina Porin Karhuhallissa, jossa punavalkoiset kohtasivat Porin Pesäkarhut. Ottelu oli kaksijakoinen näytelmä, ensimmäisellä jaksolla Pöytyä pystyi haastamaan tiukasti hallitsevia mestareita. Lopulta Pesäkarhut oli kuitenkin täpärästi vahvempi. Toisella jaksolla porilaiset laittoivat pystyyn murskaavat juoksujuhlat, joita pöytyäläiset eivät saaneet pysähtymään ja joukkueiden välinen ero repesi todella suureksi. Pesäkarhut nappasi voiton ja kolme sarjapistettä jaksoin 2-0 (3-2, 13-2). Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto oli tyytyväinen ensimmäiseen jaksoon, mutta toisesta ei löytynyt puolusteltavaa.


"Ensimmäisellä jaksolla ulkopelimme kesti, saimme pidettyä Pesäkarhut kolmessa juoksussa ja pääsimme juoksun päähän, sekä yrittämään tasoitusta. Toisella jaksolla sitten nähtiin, mitä tapahtuu Pesäkarhujen tasoista joukkuetta vastaan, jos emme tee paloja silloin, kun niiden paikka on", Lehto totesi.

Kamppailun ensimmäisen jakson alussa Pesäkarhut rakenteli pitkän painostuksen Pöytyän ulkokentälle ja nakutti sen aikana kaksi täysosumaa, kun Pöytyän sisäpeli takkuili ja tilanteet olivat tiukassa. Toisessa vuoroparissa punavalkoiset saivat lyöntipeliään auki ja lukemat kaventuivat 2-1:een, kun Essi Ilmanen toi juoksun kotipesään vapaataipaleen turvin. Pesäkarhut onnistui omalla lyöntivuorollaan myös kertaalleen juoksunteossa. Kolmannessa vuorossa Pöytyä sai loihdittua kärjellään ajolähtötilanteen, joka tuotti myös tulosta ja Ilmasen kolmospuolen välilyönnillä kotiin porhalsi Emilia Helminen. Pöytyällä oli omat paikkansa myös tasoitukseen, mutta kotiutuslyönnit karkasivat kopeiksi. Tasoittavalla vieraiden ulkopeli onnistui nollaamaan tehokkaasti Pesäkarhujen yritykset. Päätösvuorossa Pöytyän viimeinen kiri jäi lopulta kuitenkin vaisuksi.


Pesäkarhut painoi kaasun pohjaan heti toisen jakson avausvuorossa, kun joukkue iski tehokkaiden kärkietenijöidensä johdolla kolme juoksua tulostaululle. Pöytyän lyöntipeli puolestaan yskähteli ja kotiutuspaikat olivat jakson alkupuolella harvassa. Toisessa vuoroparissa Pesäkarhut siirtyivät jo 5-0-johtoon. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannessa vuorossa, johon porilaiset tulittivat peräti kahdeksan juoksua. Onnistujia olivat muun muassa kaksi juoksua sivaltanut Emilia Mattila, sekä ajokunnarin takakentän läpilyönnillä paukuttanut Sara Koivikko. Lukemat vuoron päätteeksi olivat pöytyäläisittäin murheelliset 13-0. Pöytyä sai jakson juoksutilinsä auki kolmannessa vuoroparissa, kun Maria Sveholmin kolmospuolen lyönti kotiutti Ilmasen. Päätösvuoroparissa Viivi Seppälän välilyönnillä Iida Lomppi kaunisteli loppulukemat vielä 13-2:een.


Kokonaisuutena Pöytyän saldo Talvisuperin viidestä ottelusta oli lopulta yksi sarjapiste ja joukkue jäi lohkonsa viimeiseksi. Pelinjohtaja Lehto näkee suunnan olevan kuitenkin oikea kesää ajatellen.


"Nämä pelit olivat joukkueelle melkoinen matka. Menimme sarjan aikana paljon eteenpäin, siihen olen tyytyväinen. Vielä emme ole kuitenkaan valmiita sarjakauteen ja joukkue pitää saada kokonaan terveeksi", tuumaili Lehto.

Jere Hellsten

Comments


Likimain laitonta peliä

bottom of page