top of page

29.5. SMJ- PöU 2-1 (2-0, 3-4, 4-3k)

Naisten Superpesiksessä Pöytyän kahden pelin viikko käynnistyi keskiviikkona Seinäjoelta, jossa pöytyäläiset kohtasivat sarjanelosena majailleen Seinäjoen Maila-Jussit helteisissä olosuhteissa. Ensimmäisellä jaksolla Pöytyä pystyi haastamaan Jussittaria, mutta onnistumiset jäivät uupumaan ja tehokkaasti paikkansa käyttänyt Seinäjoki vei voiton. Toisella jaksolla tiiviisti pelannut Pöytyä nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin, paineli  lopulta makeaan jaksovoittoon ja saalisti yhden sarjapisteen. Kotiutuskisassa nähtiin tasainen ja pitkä vääntö, jossa Seinäjoki oli lopulta parempi ja kuittasi voiton sekä kaksi pistettä jaksoin 2-1 (2-0, 3-4, 4-3). Pöytyän parhaana palkitulle Julia Ruoholle vieraskentältä napattu piste maistui.

• Pelattiin hyvä peli, siitä saa olla tyytyväinen. Joukkueessa oli hyvä lataus, sitä ei ehkä ihan alussa saatu näkyviin. Joukkueen ulkopeliin olen tyytyväinen, eikä virheitä juuri tullut muutamaa heittoa lukuun ottamatta. Läpilyöntiin tuli syötön aikana kaarelta Iida Lompilta vinkkiä, Ruoho paljasti.

Avausjaksolla kotiutuspaikat olivat molemmilla joukkueilla vähissä ja kolmostilanteet menivät lopulta tasan 4-4. Pöytyän ajoittain lupauksia herättänyt sisäpeli kuitenkin kuihtui kotiutuslyöntien jäätyä ponnettomiksi ja ryhmä jäi ensimmäisellä jaksolla nollille. Pöytyän ulkopeli pystyi puolestaan lukkari Lydia Eskolan johdolla pitämään kotijoukkuetta ahtaalla. Seinäjoki teki kuitenkin toisessa vuoroparissa kamppailun avausjuoksun lyönnillä polttolinjaan. Jussittaret meni kolmannessa vuoroparissa 2-0-johtoon, kun joukkue hyödynsi Pöytyän kolmospuolen harhaheiton.

Seinäjoki onnistui toisen jakson avausvuorossa kertaalleen juoksunteossa pussinpohjalyönnin turvin. Toisessa vuoroparissa Seinäjoki hyödynsi jälleen harvat tilanteensa ja siirtyi kahden juoksun karkumatkalle. Pöytyä avasi juoksutilinsä ja nousi kertalaakista tasoihin 2-2:een, kun vuoron hankalan startin jälkeen Julia Ruoho pamautti pelivälineen kolmospuolelta kauas maisemaan ja kiersi kunnarin kotiuttaen samalla kakkospalkitun Fanni Tuurin. Kunnari antoi punavalkoisille energiaa ulkopeliin, mutta silti kotijoukkue siirtyi kuin tyhjästä jälleen johtoon, kun lyönti pääsi kolmoskopparilta karkuun kunnarin arvoisesti. Pöytyä ei kuitenkaan tästä taipunut, vaan siirtyi omalla lyöntivuorollaan 3-4-johtoasemaan, kun polttoheitto meni pahasti kakkospesältä harhaan ja sen turvin kotipesään juoksut toivat Emilia Helminen ja Minttu Reunanen. Päätösvuorossa Pöytyän ulkokenttä laittoi luukut kiinni, eikä jättänyt kotijoukkueelle mitään mahdollisuuksia  tasoitukseen ja kuittasi näin tärkeän jaksovoiton.

Voittajaa haettiin kotiutuslyöntikilpailusta, jonka Seinäjoki aloitti lyöntivuorolla ja niittasi heti ensimmäisessä parissa takakentän läpilyönnillä kaksi juoksua. Loput neljä paria Pöytyä onnistui puolustamaan puhtaasti nollilla. Pöytyältä ensimmäinen pari tuotti tulosta, kun Iida Lompin lyönti kotiutti Sanni Kyläpekan. Kolme seuraavaa paria epäonnistuivat ja jännitys tiivistyi viimeiseen pariin, jossa Vilja Aholan näppi riitti saattelemaan Sini Haatajan kotiin ja edessä olivat jatkoparit. Jatkokierroksilla Seinäjoki teki kolmella parilla kaksi juoksua. Pöytyältä kaksi ensimmäistä paria eivät juoksuja tehneet ja Tuurin kotipesään tuoma 4-3 kavennus ei enää riittänyt.

Pelinjohtaja Mika Lehto oli mielissään pelin jälkeen.

• Pystyttiin pelaamaan alusta loppuun asti niin, ettei tullut kuolemanvuoroa väliin. Olen tyytyväinen pisteeseen sekä  ulko- ja sisäpeliin, sillä tilastot ovat kaikin puolin pelissä tasan. Tämä antaa uskoa tulevaan ja tästä pelistä otetaan mukaan ulkopeli, joka pysyi hyvin kasassa koko ajan, Lehto summasi.

Pöytyän seuraava ottelu on vuorossa jo perjantaina 31.5. kello 18.00, kun Kumilassa vastaan asettuu kärkijoukkueisiin lukeutuva Manse PP.