top of page

2.7. PöU- JoMa 2-0 (5-2, 11-2)



Kuva: Timo Kesti Superpesispelit Kumilan Kymppi-Katto Areenalla jatkuivat jälleen tiistaina, kun kotijoukkue Pöytyän Urheilijoiden vieraaksi saapui kauden hyvin aloittanut sarjavitonen Joensuun Maila. Pöytyä teki tähän kamppailuun viilauksen pelinjohtoonsa, kun kakkospelinjohtajana toimi Arto Pasurin sijaan Paavo Kallio. Vastustajan riveistä löytyi muun muassa kuusi viime viikonloppuna Itä- Lännessä esiintynyttä pelaajaa.

Positiivisella ilmeellä pelannut Pöytyä ei kuvia kumarrellut, vaan kotijoukkue käänsi tasaisen avausjakson itselleen läpilyönnillä. Toisella jaksolla Pöytyän juoksuhanat avautuivat toden teolla, kotijoukkue suorastaan murskasi karjalaisvieraat ja nappasi täydet kolme pistettä jaksoin 2-0 (5-2, 11-2). Voitto nosti Pöytyän sarjataulukossa sijalle yhdeksän. Pöytyältä ottelun hahmo oli kaksi kunnaria paukuttanut ja parhaana palkittu Essi Ilmanen. 

  • Valmistauduimme peliin hyvin ja yhdestä onnistumisesta lähti vyöry liikkeelle. Saatiin monelle onnistumisia ja pelattiin iloista pesistä, mitä ei ole aiemmin tällä kaudella nähty. Toivottavasti tämä ilme säilyy nyt tästä eteenpäin. Pelin alussa oli itsellä sellainen olo, että tänään onnistuu ja parin onnistumisen jälkeen olo oli jo pysäyttämätön, totesi Ilmanen tyytyväisenä.

Ottelun avausvuoroparissa ei vielä täysosumia nähty, mutta kumpikin joukkue avasi juoksutilinsä toisessa vuorossa. Ensin Joensuu siirtyi 0-1-johtoon lyönnillä keskisaumaan. Pöytyä vastasi tähän tehokkaasti omalla lyöntivuorollaan ja tempaisi kaksi juoksua. Essi Ilmasen kolmospuolen välilyönnillä kotipesään kirmasi Emilia Helminen ja hetkeä myöhemmin Maria Sveholmin kakkosjatkesivalluksella Julia Ruoho siirsi kotijoukkueen johtoon. Joensuu vääntäytyi kolmannessa vuoroparissa tasoihin 2-2:een. Pöytyän ulkopeli onnistui pitämään vieraiden tilastohirmut kurissa joukkueen kakkospalkitun lukkari Lydia Eskolan johdolla. Päätösvuoroparissa punavalkoiset pitivät vierailijat nollilla. Omalla lyöntivuorollaan Pöytyä pelasi uhkapeliä ja latasi kaikki panokset ykköskärkeen, se kannatti. Kotiutuspaikka avautui käänteiden jälkeen lopulta Ilmaselle, joka tykitti pallon kakkoskopparin eteen, sen turvin Helminen riuhtoi voittojuoksun kotiin. Pallo meni lopulta takakentältä läpi, kotiin ehti myös Minttu Reunanen ja Ilmanen kiersi itse kruunuksi kunnarilla numerot 5-2:een. 


Toinen jakso jatkui pöytyäläisittäin makeasti siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Kotijoukkue loi ajolähtötilanteen ja Ilmanen pamautti lyöntinsä kolmoskopparin yli Kumilan metsikköön, tuloksena oli Essin illan toinen kunnari sekä kolme tavallista juoksua ja Pöytyä siirtyi heti kättelyssä 4-0-johtoon. Tasoittavallaan joensuulaiset tekivät laadukkailla lyönneillä kaksi juoksua. Tämä ei kuitenkaan Pöytyän punavalkoista konetta hyydyttänyt, vaan joukkue teki toisella lyöntivuorollaan kaksi juoksua lisää, kun Ilmasen ja Fanni Tuurin kakkospuolen  polttolinjaan lyömät hermopallot kotiuttivat Sanni Kyläpekan sekä Julia Ruohon. Sisäpelin onnistumiset heijastuivat myös Pöytyän ulkopeliin. Lukkari Eskolan johdolla punavalkoiset tylsyttivät Joensuun lyöntipelin ratkaisuja loistavasti. Hurmos Kymppi-Katto Areenan illassa yltyi kolmannessa vuorossa, 466 hengen kotiyleisö sai juhlia, kun Sini Haatajan lyönti painui koppareiden välistä jälleen metsikköön, tuloksena yksi tavallinen juoksu sekä Haatajalle kunnari. Heti perään Emma Mustosen välilyönti avitti kunnarintekijän kotiin. Kotijoukkueen vyöry ei pysähtynyt ja Maria Sveholmin roikotuksella Viivi Seppälä livisti kotiin, lukemat tulostaululla olivat murskaavat 10-2.  Ulkopelissä Pöytyä piti luukut visusti kiinni, eikä antanut vieraille onnistumisia. Päätösvuorossa nähtiin vielä yksi juoksu, kun Sveholmin kolmospuolen lyönnillä Tuuri kirmasi kotipesään. 

Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto huokui tyytyväisyyttä.

  • Erittäin tärkeät kolme pistettä. Tämä oli se ketsuppipullo- ilmiö, mitä on odotettu. Löimme tänään 25 prosenttia koko kauden juoksuista yhteen peliin. Viime päivien valmistautuminen ja pöhinä joukkueessa sekä positiivisuus näkyi pelissä ja kantoi meitä tänään.  Ilmanen varsinkin löi maittavia yläkierrelyöntejä, joissa kopparit saavat olla jatkossa hereillä, jos tatsi pysyy tuollaisena. Lehto sanaili.


Pöytyän pelit jatkuvat heti keskiviikkona 3.7. Raumalla Feran vieraana. Seuraavan kerran Kumilassa pelataan tiistaina 9.7. kello 18.00, tuolloin vastaan asettuu Lapuan Virkiä.

  • Jere Hellsten


Kuvat: Timo Kesti

Likimain laitonta peliä

bottom of page