top of page

18.5. Tahko- PöU 2-0 (8-2, 6-4)

Pöytyän pesisnaisten peliviikko jatkui lauantaina Vihdissä Hyvinkään Tahkon vieraana. Tahkon povataan kamppailevan samoista sijoista pöytyäläisten kanssa, joten jaossa olivat tärkeät sarjapisteet. Helteinen ottelu ratkesi läpilyönteihin, kun Tahko piinasi Pöytyän takakenttää peräti kolmen kunnarin verran, eivätkä punavalkoiset pystyneet vastaamaan kotijoukkueen myllyyn. Näin voitto ja arvokkaat kolme pistettä karkasivat Tahkolle jaksoin 2-0 (8-2, 6-4). Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehdolla oli ottelun ratkaissut osa-alue kirkkaana mielessä.

  •  Ulkopeli oli tänään suurin ongelma. Tämän pelin voitti se joukkue, jonka ulkopeli kesti ja se ei ollut meillä voittoon riittävällä tasolla. Vastustajan läpilyönnit tulivat jaksojen alkuun, jonka myötä omassa sisäpelissäkin tuli yliyrittämistä ja huonoja osumia, Lehto totesi mietteliäänä.

Ottelun ensimmäisessä vuoroparissa nähtiin värikkäitä vaiheita ja kotijoukkue onnistui tekemään avausjuoksun pörräävällä välilyönnillä. Tasoittavalla Pöytyällä oli omat paikkansa, mutta tulokset jäivät laihoiksi. Toisessa vuorossa kumpikin joukkue onnistui kertaalleen juoksunteossa. Pöytyän kavennus 2-1:een syntyi Maria Sveholmin lyönnillä keskelle kenttää, jolla kotiin kiiruhti Sanni Männistö. Kolmannessa vuoroparissa Tahko repäisi ratkaisevasti eroa punavalkoisiin, kun Titta Siilinin lyönti yllätti kakkoskopparin kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti. Tästä hyvinkääläiset saivat hurmoksen päälle, jossa onnistumisia sateli ja vuoron lopulla lukemat olivat 6-1 Tahkolle. Tasoittavalla Pöytyä niittasi yhden kaventavan juoksun, kun Essi Ilmasen välilyönti kotiutti Emilia Helmisen. Päätösvuorossa Tahko jatkoi läpilyöntejään ja kuritti jälleen vieraiden koppareita kahdella juoksulla. Pöytyä ei enää saanut omalla vuorollaan kiriä käyntiin.


Toiselle jaksolle Pöytyä sai lupaavan startin Helmisen jysäytettyä pallon kolmospuolelta maisemiin, jolla hän kiersi kunnarin tyhjään kenttään. Hetkeä myöhemmin punavalkoiset iskivät toisen juoksun, kun Sveholmin saumalyönti siivitti Minttu Reunasen kotipesään. Pöytyäläisten aurinkoinen iltapäivä synkkeni nopeasti, kun Sini Mäkelä ja Lotta Vahvelainen rankaisivat takakenttää iskemällä peräkkäisillä kakkospuolen lyönneillä kunnarit ja vuoron päätteeksi Tahko johti 4-2. Toisessa vuoroparissa Pöytyä onnistui kavennuksessa, kun Helminen paineli kotipesään harhaheitolla. Tahko teki omalla vuorollaan yhden juoksun lisää. Kolmannessa sisävuorossa Pöytyän tilanteiden rakentelu yskähteli ja ratkaisevat lyönnit karkasivat usein kopeiksi, eikä tulosta syntynyt. Pöytyän ulkokenttä näytti jo pysäyttävän kotijoukkueen yritykset, mutta hyvinkääläiset väänsivät omalla lyöntivuorollaan jälleen yhden juoksun välilyönnillä. Päätösvuorossa Pöytyä haki tosissaan kavennusta, mutta lyönnit päätyivät edelleen kopeiksi. Loppuhetkillä Sveholm kiskaisi pelivälineen koppareiden eteen ja Viivi Seppälä toi kotiin 6-4-kavennuksen, se jäi lopulta laihaksi lohduksi. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Maria Sveholm ja Emilia Helminen.


Pöytyän pelit jatkuvat perjantaina 24.5. kello 18.00 kotikentällä, kun Kumilassa vastaan asettuu Jyväskylän Kirittäret.

  • Jere Hellsten


Likimain laitonta peliä

bottom of page