top of page

12.5. Lapuan Virkiä - PöU 2-0 (12-1, 11-1)

Pöytyä jäi jyrän alle Lapualla


Pöytyän naisten avausviikko jatkui sunnuntaina jälleen vieraspelillä, kun punavalkoiset kohtasivat sarjan kärkijoukkueosiin povatun Lapuan Virkiän. Ottelu oli pöytyäläisille tuloksellisesti sysimusta, sillä Lapua voitti vahvalla lyöntipelillään molemmat jaksot murskaavasti ja otti kolme pistettä lukemin 2-0 (12-1, 11-1). Minttu Reunanen oli luonnollisesti pettynyt tappion hetkellä.

-          Oli tosi nihkeää. Meillä sisäpeli ei lähtenyt pyörimään missään vaiheessa. Ulkopeli meni alussa ihan hyvin, mutta sitten sekin alkoi rakoilemaan ja sen kertoo tuloskin, Reunanen sanaili.

Pelin alku herätti lupauksia, sillä Pöytyä sai avausvuorossa luotua kotiutuspaikkoja, mutta toivottua tulosta ei kuitenkaan syntynyt. Ulkopelissä punavalkoiset pitivät kotijoukkueen nollilla. Toisessa vuoroparissa alkoi tapahtua, ensin Pöytyä siirtyi 0-1-johtoon, kun Maria Sveholmin pussinpohjalyönti avitti Iida Lompin kotiin. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä lapualaiset myllyttivät pitkän lyöntivuoronsa aikana kuusi juoksua. Kotijoukkue kuritti monilla välilyönneillään Pöytyän koppariosastoa. Punavalkoisten omat lyöntivuorot jäivät lyhyiksi sekä tehottomiksi. Lapua sen sijaan jatkoi tulitustaan kolmannessa vuorossa tekemällä kuusi juoksua lisää, mukaan lukien Riina Kerolan tekemä kunnari ja päätöslukemat olivat Pöytyän kannalta ankeat.

 Tauko ei joukkueiden välisiä voimasuhteita muuttanut, vaan Lapua jyskytti avausvuoroparissa neljä juoksua. Pöytyän ulkokenttä ei löytänyt keinoja Virkiän pysäyttämiseksi ja joukkueen sisäpeli oli toisella jaksolla tukkoista. Toisessa vuoroparissa kotijoukkue jatkoi vahvaa lyöntimyllyään takomalla jälleen neljä juoksua pitkällä sisävuorolla. Tasoittavalla Pöytyä rikkoi kuparisensa, kun Sveholmin välilyönnillä kotiin 8-1-kavennuksen pyyhälsi Lomppi. Tämä jäi kuitenkin Pöytyän jakson ainoaksi täysosumaksi, kun Lapua niittasi loppujaksolla muutaman lisäjuoksun Janette Lepistön johdolla oli tulos jälleen karu. Pöytyän parhaina pelaajina palkittiin Minttu Reunanen ja Maria Sveholm.

Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehdon mukaan tappio antoi kokemusta joukkueelle, samalla pelinjohto suuntasi katseita jo tulevaan.

-        Ei ollut meille helpoin paikka, kun vastustaja oli pelannut ohipelin edellisessä ottelussa ja kun Lapuan tasoinen joukkue suivaantuu siitä, niin tulos on tämä. Meidän olisi pitänyt pitää Lapua mahdollisimman pitkään nollilla, sitten,kun heillä tulppa aukesi, niin juoksuja vain tuli peräkkäin välilyönneillä. Sisäpelissä ei vaan pysytty pelissä ja Lapuan temmossa mukana.Kyllä tämä peli kertoo sen, että kärkijoukkueet rankaisevat heikoista osa-alueista ja niitä pitää harjoitella. Tulevan viikon pelit ovat päävastustajia vastaan, niissä pitää pystyä pelaamaan ehjä peli sekä sisällä että ulkona, Lehto totesi.

Pöytyän kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla, kun Kumilaan vieraaksi saapuu Haminan Palloilijat ja lauantaina punavalkoiset kohtaavat Vihdissä Hyvinkään Tahkon.

  • Jere Hellsten

Viimeisimmät päivitykset

22.7. Kirittäret - PöU 2-0 (5-1, 4-0)

Pöytyän Superpesisnaisten vierastuplan toinen ottelu maanantaina Jyväskylässä ei tuonut helpotusta joukkueen loppukauden taisteluun. Kotijoukkue Kirittäret nappasi kolme pistettä itselleen välilyöntie

21.7. JoMa - PöU 2-0 (4-2, 7-3)

Naisten Superpesisjoukkueen runkosarjan ainoa vieraspelitupla käynnistyi sunnuntaina Joensuun Mailan vieraana. Heinäkuun alussa Pöytyä peittosi joensuulaiset Kumilassa puhtaasti, sunnuntai-illassa tah

17.7. Manse PP - PöU 2-0 (5-2, 3-1)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue suuntasi keskiviikkona kulkunsa Tampereelle sarjassa toisena olevan Manse PP:n vieraaksi. Sateisissa olosuhteissa käydyn kamppailun avausjakso päättyi Mansen voittoon

Comments


Likimain laitonta peliä

bottom of page