top of page

Pöytyän naiset taipuivat Laitilassa

Pöytyän naisten Superpesisjoukkueen harjoituspelit ulkokentillä starttasivat lauantaina, kun punavalkoinen ryhmä matkasi Laitilan Jyskeen ykköspesisjoukkueen vieraaksi. Pöytyä sai viileässä kevätkelissä pelattuun otteluun hyvän alun ja johti avausjaksoa jo lukemin 0-4, mutta Laitila nousi yhdellä lyönnillä tasoihin ja meni hetkeä myöhemmin ohi, eikä Pöytyä pystynyt vastaamaan siihen.


Toisella jaksolla juoksut olivat molemmin puolin tiukassa, etenkin Pöytyän punavalkoisten sisäpeli oli pahasti jumissa. Jyske oli lopulta toisellakin jaksolla etevämpi ja kuittasi voiton nimiinsä jaksoin 2-0 (5-4, 2-1). Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto ei ollut tyytyväinen ulkokauden avaukseen.


"Joukkueen pelaaminen ei ollut rentoa, toisaalta vastustaja pelasi riittävän hyvää ulkopeliä. Sisäpelissä meillä tuli valtava määrä paloja ykköspesälle, sillä määrällä ei voi voittaa pelejä. Meidän on vain harjoiteltava lisää ja tehtävä töitä, muuten emme tule paremmiksi", Lehto totesi.

Kamppailu täräytettiin käyntiin avausvuorossa pöytyäläisten kunnarilla, kun Iida Lompin lyönti yllätti Jyskeen kopparit ja pallo painui maisemiin, lyönnillä kotiin ehtivät Sanni Kyläpekka ja Emilia Helminen. Lompin kunnarin myötä Pöytyä siirtyi 0-3-johtoon, lisää juoksuja ensimmäinen vuoropari ei kotiutuspaikoista huolimatta enää tarjonnut.


Toisessa vuoroparissa pöytyäläiset onnistuivat hankalan alun jälkeen juoksunteossa, kun Pinja Rouhiainen juoksutti lyönneillään Essi Ilmasen pesäväli kerrallaan ykköseltä aina kotipesään asti. Tasoittavalla Laitila nousi peliin mukaan, kun ajolähtötilanteessa Laura Muskun lyönti sujahti kolmospuolelta läpi kunnarin arvoisesti ja lukemat tulostaululla muuttuivat 4-4:ään. Kotijoukkue siirtyi nopeasti johtoon, kun lyönti poltteli ulkokentän näpeissä.


Tämän jälkeen Pöytyän sisäpeli oli kuin tervanjuontia, eikä onnistumisia tai tilanteita enää avausjaksolla nähty. Laitila pystyi rakentelemaan kotiutuspaikkoja, mutta ne eivät tulosta tuottaneet.


Tauon jälkeen Laitila meni 1-0-johtoon ensimmäisessä vuoroparissa, kun pöytyäläisten polttoheitto meni kolmospesältä harhaan. Pöytyän tilanteiden rakentelu oli myös tauon jälkeen jäässä ja harvoissa kotiutustilanteissakin lyönnit karkasivat kopeiksi, peliä vaikeuttivat myös lukuisat laittomista lyönneistä tulleet palot.  Ulkokentällä punavalkoiset pystyivät pitämään Jyskeen aisoissa.


Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä tasoitti lukemat 1-1:een, kun Maria Sveholmin kiskaisu siivitti Helmisen kotipesään. Päätösvuorossa Laitila meni uudelleen johtoon, kun lyönti upposi kopparin eteen. Pöytyä pääsi vielä omalla lyöntivuorollaan hakemaan tasoitusta, mutta kiriin ei löytynyt riittävää terää.


 Pöytyän naiset pelaavat vielä yhden harjoitusottelun ennen sarjakauden alkua, kun joukkue matkustaa torstaina 2.5. Porin Pesäkarhujen vieraaksi. Superpesiskausi starttaa Pöytyän osalta myös Porissa keskiviikkona 8.5.


Jere Hellsten

Comments


Likimain laitonta peliä

bottom of page