top of page

9.7. PöU - Virkiä 0-2 (2-5, 1-3)

Kuva: Timo Kesti

Tiistaina Pöytyän naisten Superpesisjoukkue sai vieraakseen kovan vastuksen, kun sarjataulukossa toisena oleva Lapuan Virkiä saapui Kumilaan. Ottelu pysyi lukemiltaan tasaisena alusta loppuun, mutta Virkiä oli kummallakin jaksolla riittävästi vahvempi ja vei täydet pisteet jaksoin 0-2 (2-5, 1-3). Pöytyä tuskaili jälleen oman sisäpelinsä kanssa ja ulkopelissä harhaheitot vaikeuttivat tekemistä.

  • Meidän iskun paikkamme oli siinä, että Virkiä pelasi neljännen pelin kahdeksaan päivään. Ulkopelissä annoimme omilla virheillä pesävälejä helposti vastustajalle, heitä vastaan ei niin voi tehdä tai tulee kylmää kyytiä. Sisäpeli pyöri ajoittain, mutta kentällemeno oli haastavaa. Olen tyytyväinen, että joukkueen ilme pysyi hyvänä ja meillä on mahdollisuus pärjätä kärkijoukkueita vastaan, totesi Pöytyän pelinjohtaja Mika Lehto.

Pelin ensimmäistä jaksoa kuljettiin alusta lähtien lapualaisten komennossa. Heti avausvuorossa vierailijat naputtivat yhden juoksun. Pöytyän sisäpeli tukehtui alkuhetkillä nopeasti tulleisiin paloihin, eikä kotiutuspaikkoja syntynyt. Virkiän lyöntipeli pyöri tasaisen mallikkaasti ja joukkue siirtyi kolmen juoksun johtoon välilyönnin ja vapaataipaleen siivittämänä. Kolmannessa vuoroparissa Pöytyä nousi mukaan kamppailuun, kun punavalkoiset nollasivat ensin Virkiän sisäpelin viritelmät. Omalla lyöntivuorollaan kotijoukkue kehitti ajolähdön kovassa vireessä olevalle ja jälleen parhaana palkitulle Essi Ilmaselle, joka pyssytti pallon takakentältä kolmospuolelta läpi ja kotipesään porhalsivat Sini Haataja sekä Sanni Kyläpekka. Pöytyä hiipi jo iskuetäisyydelle yhden juoksun päähän. Pidempää painostusta Pöytyä ei kuitenkaan pystynyt rakentamaan. Päätösvuorossa Virkiä repi jälleen lisää eroa kahdella juoksulla ja lukemat olivat 2-5. Pöytyän punavalkoisten sisäpelin viimeinen rynnistys jäi vaisuksi.

Tauon jälkeen ensimmäisessä vuoroparissa Pöytyä sai loihdittua yhden kotiutuspaikan, mutta yli 560 hengen kotiyleisön harmiksi juoksua ei nähty. Vieraiden lyöntivuorolla tunteita nostatti ajolähtötilanteessa tapahtunut estäminen. Ottelun tuomaristo tuomitsi pitkän pohdinnan päätteeksi tilanteesta kaksi paloa kotijoukkueen vaatiman kolmen sijaan. Virkiä teki hässäkän jälkeen vielä jakson avausjuoksun lyönnillä polttolinjaan. Pöytyä oli edelleen vaikeuksissa sisäpelinsä kanssa ja tilanteet olivat vähissä. Lapualaiset niittasivat toisessa vuorossa kaksi juoksua lisää kolmospuolen lyönneillä, kun punavalkoinen kotiryhmä auttoi vieraita vielä harhaheitoilla ja pallon pomputtelulla. Pöytyä sai toisen jakson juoksutilinsä auki kolmannessa vuoroparissa, kun Maria Sveholmin lyönti pomppi kopparin räpylästä kenttään ja Haataja pyyhälsi 1-3-kavennuksen kotiin. Tasoittavalla Virkiä ei tehnyt enää lisää juoksuja. Viimeisessä vuorossa Pöytyä hyökkäsi tosissaan kärkietenijöillään ja sai luotua painostuksellaan kolme kotiutusyritystä, mutta niistä jokainen päättyi paloon.

Essi Ilmanen löysi pelistä parannettavaa.

  • Lähdimme ihan hyvin peliin, mutta meistä ei ollut tänään voiton ottajiksi. Ottelu muuttui ehkä vähän henkiseksi puristamiseksi. Sisäpelissä kentällemeno oli haastavaa. Itsellä oli ihan hyvin paikkoja, mutta ei ollut siinäkään ottajaksi, harmitteli Ilmanen.

Kymmenentenä olevan Pöytyän kannalta sunnuntaina pelataan tärkeistä pisteistä, kun tiiviissä pohjakerroksessa sarjajumbona ja kahden pisteen päässä pöytyäläisistä majaileva Hyvinkään Tahko saapuu Kumilaan.

  • Sunnuntaina on iso peli. Siinä ulkopeliä pitää parantaa ja tehdä paikoista palot, niin pärjäämme, Lehto povaili.

Pöytyän Urheilijat - Hyvinkään Tahko sunnuntaina 14.7. kello 16.00. Kumilan Kymppi-Katto Areenalla.

  • Jere Hellsten

Kuvat: Timo Kesti

Viimeisimmät päivitykset

22.7. Kirittäret - PöU 2-0 (5-1, 4-0)

Pöytyän Superpesisnaisten vierastuplan toinen ottelu maanantaina Jyväskylässä ei tuonut helpotusta joukkueen loppukauden taisteluun. Kotijoukkue Kirittäret nappasi kolme pistettä itselleen välilyöntie

21.7. JoMa - PöU 2-0 (4-2, 7-3)

Naisten Superpesisjoukkueen runkosarjan ainoa vieraspelitupla käynnistyi sunnuntaina Joensuun Mailan vieraana. Heinäkuun alussa Pöytyä peittosi joensuulaiset Kumilassa puhtaasti, sunnuntai-illassa tah

17.7. Manse PP - PöU 2-0 (5-2, 3-1)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue suuntasi keskiviikkona kulkunsa Tampereelle sarjassa toisena olevan Manse PP:n vieraaksi. Sateisissa olosuhteissa käydyn kamppailun avausjakso päättyi Mansen voittoon

Comments


Likimain laitonta peliä

bottom of page