top of page

4.6. Roihuttaret- PöU 2-0 (9-5, 8-2)

Tiistaina Pöytyän naisten Superpesisjoukkue kamppaili Helsingissä tärkeistä sarjapisteistä, kun vastaan asettui Roihuttaret. Ennen ottelua Pöytyä oli yhden pisteen helsinkiläisiä edellä. Punavalkoisilla on edessään tiukka neljän ottelun rypistys, kun ryhmä kohtaa Roihun lisäksi kahdesti Vaasan ja kerran Haminan, jotka kaikki taistelivat samoista sijoituksista tiiviissä nipussa.

Ensimmäisellä jaksolla Roihu nyppäsi ratkaisevan johtoaseman jo loukkaantumisen ja läpilyönnin värittämässä avausvuorossa, eikä Pöytyä pystynyt kirimään eroa umpeen. Punavalkoiset joutuivat myös jaksotauon jälkeen alusta lähtien takaa-ajajiksi ja loppuhetkillä Roihu repäisi jälleen eron suureksi ajokunnarilla ja vei täyden pistepotin jaksoin 2-0 (9-5, 8-2). Tappion myötä Pöytyä putosi sijalle kymmenen. 

Kapteeni ja ykköspalkittu Sanni Männistö ei puolustellut omiaan.

  • Vaisu esitys meiltä. Totta kai tappio harmittaa ja jäätiin vielä pisteittä. Meillä oli hyvä lataus, mutta jätettiin monesti paikoista palot tekemättä ja sisäpelissä ei saatu tilanteita jatkumaan. Emme laita päätä pensaaseen, Vaasa tulee lauantaina Kumilaan ja silloin on pisteiden aika, Männistö puhisi.

Ottelun alussa Roihuttaret rynnisti väkevästi ja iski juoksuja osin Pöytyän virheiden avittamana. Vuoron aikana kotijoukkue meni lopulta 5-0-johtoon, kun Elina Muurmanin lyönti painui takakentältä läpi kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti. Samassa tilanteessa Pöytyä kärsi myös ikävän loukkaantumisen, kun Vilja Ahola joutui jättämään kentän. Tasoittavalla Pöytyä teki yhden juoksun, kun Essi Ilmasen välilyönti kotiutti kakkospalkittu Emilia Helmisen. Toisessa vuorossa vierasjoukkue onnistui kavennuksessa tehokkaan ulkovuoron jälkeen, kun Sanni Kyläpekka porhalsi 5-2 juoksun kotiin Iida Lompin kolmospuolen kiskaisulla. Roihu lisäsi kolmannessa vuorossa johtoaan yhdellä juoksulla. Pöytyä pystyi omalla vuorollaan rakentamaan tilanteita, mutta juoksuja ei nähty. Viimeisessä vuorossa Roihuttarien Sohvi Korhonen pommitti ajolähtötilanteessa pallon takakentältä läpi kunnarin sekä kahden juoksun arvoisesti. Pöytyä lähti kuromaan seitsemän juoksun eroa umpeen ja joukkue saattelikin etenijän kolmesti kotipesään. Minttu Reunasen, Julia Ruohon ja Lydia Eskolan kotiutuslyönneillä lukemat muuttuivat 9-5:een, se ei kuitenkaan riittänyt.


Tauon jälkeen Pöytyä siirtyi nopeasti johtoon, kun Reunasen saumalyönti vauhditti Kyläpekan kotiin. Juoksun jälkeen jatkumo jäi kuitenkin uupumaan, eikä joukkue päässyt vyöryttämään tilanteita. Helsinkiläiset siirtyivät tasoittavallaan johtoon kolmella täysosumalla, joista ensimmäinen syntyi harhaheitolla. Pöytyä kavensi toisessa vuorossa lukemat 3-2:een, kun Lompin lyönti meni kopparin eteen ja Helminen kipitti kotipesään. Ero pysyi kuitenkin vakiona, kun kotijoukkue onnistui myös kertaalleen. Kolmannessa vuorossa Roihuttaret sai värikkäiden vaiheiden jälkeen ajolähdön, josta Muurman pamautti kakkospuolen läpilyönnillä pajatson tyhjäksi, eli tuloksena kunnari sekä kolme juoksua ja lukemat olivat 8-2. Pöytyän sisäpeli oli ottelun loppuvaiheilla jähmeää, eikä loppukiri käynnistynyt.


Taistelu pisteistä jatkuu lauantaina 8.6. kello 16.00 kotikentällä Kumilassa, jonne vieraaksi saapuu Vaasan Mailattaret. Sama parivaljakko kohtaa toisensa heti perään maanantaina 10.6. Vaasassa.

  • Jere Hellsten

Viimeisimmät päivitykset

22.7. Kirittäret - PöU 2-0 (5-1, 4-0)

Pöytyän Superpesisnaisten vierastuplan toinen ottelu maanantaina Jyväskylässä ei tuonut helpotusta joukkueen loppukauden taisteluun. Kotijoukkue Kirittäret nappasi kolme pistettä itselleen välilyöntie

21.7. JoMa - PöU 2-0 (4-2, 7-3)

Naisten Superpesisjoukkueen runkosarjan ainoa vieraspelitupla käynnistyi sunnuntaina Joensuun Mailan vieraana. Heinäkuun alussa Pöytyä peittosi joensuulaiset Kumilassa puhtaasti, sunnuntai-illassa tah

17.7. Manse PP - PöU 2-0 (5-2, 3-1)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue suuntasi keskiviikkona kulkunsa Tampereelle sarjassa toisena olevan Manse PP:n vieraaksi. Sateisissa olosuhteissa käydyn kamppailun avausjakso päättyi Mansen voittoon

Comments


Likimain laitonta peliä

bottom of page