top of page

16.6. PöU - Pesäkarhut 0-2 (1-3, 1-9)


Kuva: Timo Kesti Pöytyän naisten kolmen ottelun viikko huipentui sunnuntaina kotiotteluun, kun Kumilan kentälle punavalkoisia vastaan marssi hallitseva mestari Porin Pesäkarhut. Edellisessä ottelussa Pöytyän sisäpeli vaikutti hieman aukeavan, mutta Kumilassa vanha murheenkryyni teki jälleen paluun ja kotijoukkue tuskaili sisäpelin vaikeuksien kanssa pahemman kerran. Pöytyä loi koko ottelussa yhteensä seitsemän kolmostilannetta ja teki kaksi juoksua, Ensimmäisellä jaksolla Pöytyän ulkopeli piti numerot tuloksellisesti tasaisena, mutta Pesäkarhut tempaisi riittävän eron läpilyönnillä. Toisen jakson kotijoukkue starttasi kunnarilla, mutta se oli laiha lohtu, kun Pesäkarhut tykitti tasaisesti juoksuja hyvillä lyönneillä ja repäisi eron isoksi. Täysi pistepotti karkasi Pöytyältä Poriin jaksoin 0-2 (1-3, 1-9).

  • Tämä ottelu ei ollut meiltä sisäpelin juhlaa. Meillä oli vaikeuksia nolla- ja vaihtotilanteessa. Kolmostilanteiden määrä kertoo sisäpelin laadusta, sillä ei voiteta, totesi ykköspalkinnon pokannut Sanni Kyläpekka.

Pesäkarhut avasi juoksuhanat toisessa vuoroparissa näppilyönnillä. Pöytyän lyöntipeli yskähteli alkumetreillä, eikä tilanteita syntynyt. Porilaiset loivat tilanteita, mutta toimiva ulkopeli piti kotijoukkueen iskuetäisyydellä. Kolmannessa vuorossa kumpikin joukkue onnistui juoksunteossa, ensin Pesäkarhut värkkäsi kaksi juoksua Tiia Peltosen kolmospuolen läpilyönnillä. Pöytyä onnistui tasoittavalla ottelun ensimmäisestä kotiutuspaikastaan, kun Maria Sveholmin välilyönnillä Fanni Tuuri kirmasi kotiin. Jatkotilanteesta ei lisää onnistumisia nähty. Päätösvuorossa punavalkoisille avautui sauma kiriin hyvän ulkovuoron jälkeen, mutta sisäpelin ratkaisut olivat todella vaisuja ja palot tulivat taululle äkkiä. 

Toisen jakson startti oli Pöytyältä räjähtävä, kun ensimmäinen lyöjä Sanni Kyläpekka jysäytti lyönnin takakentälle kakkoskopparin ulottumattomiin ja huudatti yli 400 hengen kotiyleisöä kiertämällä kunnarin. Kotijoukkue sai kunnarin jälkeen luotua pienen painostuksen kotiutustilanteilla, tällä kertaa paine ei tuonut tulosta. Pesäkarhut ei hätkähtänyt, vaan teki tasoittavallaan kaksi juoksua, joista toinen syntyi harhaheitolla. Lupaavan avausvuoron jälkeen Pöytyän sisäpeli muuttui jälleen jähmeän tukkoiseksi ja jo kentälle pääsy tuotti vaikeuksia. Toisen vuoroparin tasoittavalla ilmassa oli ratkaisun makua, kun porilaiset pommittivat neljä juoksua ja siirtyivät 1-6- johtoon, mukaan mahtui myös Peltosen kahden juoksun arvoinen läpilyönti kentän takakulmasta. Kolmannessa vuorossa Pesäkarhut jatkoi rallatteluaan kolmella juoksulla Johanna Pirskasen tyhjän kentän kunnarin avattua peliä. Pelinjohdon jaksotauolla tekemät muutokset Pöytyän lyöntijärjestykseen eivät tuoneet ratkaisua kotijoukkueen ongelmiin ja vieraat veivät toisen jakson selvästi.


Superpesiksen runkosarja on Pöytyän osalta puolimatkan krouvissa ja joukkue majailee sarjataulukossa karsijan paikalla sijalla 11, matkaa kymmenenteen sijaan ja karsintaviivan yläpuolelle on kaksi pistettä. Viiden joukkueen muodostama “pohjakerros” on kokonaisuudessaan tiiviissä nipussa.

  • Meille on tullut alkukaudella muutama harmittava pistemenetys ja olemme hieman jäljessä tavoitteesta. Olemme olleet muutamissa peleissä jo pisteissä kiinni, mutta sitten on aina tapahtunut jotain ja jaksoja on menetetty, pohti pelinjohtaja Mika Lehto.


Seuraava ottelu on vuorossa puolentoista viikon tauon jälkeen torstaina 27.6. kello 18.00 Kumilassa päävastustaja Helsingin Roihuttaria vastaan.

  • Jere Hellsten


Kuvat: Timo Kesti

Viimeisimmät päivitykset

22.7. Kirittäret - PöU 2-0 (5-1, 4-0)

Pöytyän Superpesisnaisten vierastuplan toinen ottelu maanantaina Jyväskylässä ei tuonut helpotusta joukkueen loppukauden taisteluun. Kotijoukkue Kirittäret nappasi kolme pistettä itselleen välilyöntie

21.7. JoMa - PöU 2-0 (4-2, 7-3)

Naisten Superpesisjoukkueen runkosarjan ainoa vieraspelitupla käynnistyi sunnuntaina Joensuun Mailan vieraana. Heinäkuun alussa Pöytyä peittosi joensuulaiset Kumilassa puhtaasti, sunnuntai-illassa tah

17.7. Manse PP - PöU 2-0 (5-2, 3-1)

Pöytyän naisten Superpesisjoukkue suuntasi keskiviikkona kulkunsa Tampereelle sarjassa toisena olevan Manse PP:n vieraaksi. Sateisissa olosuhteissa käydyn kamppailun avausjakso päättyi Mansen voittoon

Commentaires


Likimain laitonta peliä

bottom of page